23.05.2022

Novartis – kokemuksia Pharmacan koulutuksista

Novartis on globaali lääkeyritys, joka toimii usealla tärkeällä terapia-alueella. Yritys tutkii, kehittää ja tuo saataville uusia hoitovaihtoehtoja, jotka hyödyttävät niin potilasta kuin tarjoavat yhteiskunnalle ratkaisuja kestävään terveydenhuoltoon. Tavoitteena on myös olla mukana kehittämässä terveydenhuoltoa eri kumppaneiden kanssa. Vahvasta kehitysorientaatiosta kertoo myös Novartiksen panos henkilöstönsä osaamiseen kehittämiseen – esimerkiksi Pharmaca Academy -koulutuspaketin avulla.

Taija Pietilä toimii Medical Managerina Novartiksen Neuroscience-tiimissä. Hän on työskennellyt Novartiksella elokuusta 2021 lähtien ja omaa lääkealalta kaiken kaikkiaan viiden vuoden kokemuksen. Koulutukseltaan Pietilä on immunologiaan ja mikrobiologiaan erikoistunut luonnontieteilijä.

”Vastuullani on toimia lääketieteellisenä asiantuntijana MS-taudin tuotteisiin ja tutkimuksiin liittyen. Vastaan mm. siitä, että lääkäreillä Suomessa on käytettävissä uusin tutkimustieto valmisteisiimme liittyen. Vastaan myös lääkeinformaatiotarpeisiin ja toimin aiheen asiantuntijana organisaatiomme sisällä.”

Lääkealan nopea muutos vaatii jatkuvaa opiskelua

Pietilä sanoo, että osaamisen kehittäminen on aina tärkeää ja että sen merkitys on viime aikoina vain korostunut.

”Alan kehitys on nopeaa ja uusia työkaluja ja välineitä tulee käyttöön jatkuvasti. Myös terveydenhuollon ekosysteemiin kohdistuu paljon muutospaineita sekä Suomen että EU:n tasolla. Suuret muutosprosessit muokkaavat terveydenhuoltojärjestelmää. Nopeassa muutoksessa oppikirjojen tieto vanhenee nopeasti. Omaa osaamista täytyykin kehittää sekä teknisesti että tiedollisesti koko ajan”, Pietilä kertoo.

Pietilän mukaan työtä oppii tekemällä ja kokeilemalla, mutta taustalla pitää olla runsaasti tietoa, miten esimerkiksi digitaalisissa ympäristöissä voi toimia. Osaamista täytyy jatkuvasti päivittää.

”Esimerkiksi lääkealan eettisiin ohjeisiin on tullut sellaisia toimintaperiaatteita, joita niissä ei vielä joitakin vuosia sitten ollut. Pitää olla ymmärrystä ja tietoa asioiden yhteyksistä, jotta toimintaperiaatteita voi soveltaa. On esimerkiksi tiedettävä, miten huomioidaan tietoturva tai miten haittavaikutukset raportoidaan uusissa digitaalisissa työkaluissa.”

Työnantaja henkilöstön oppimista tukemassa

Työnantajana Novartis panostaa henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen vahvasti. Yritys on ottanut henkilöstönsä käyttöön Pharmaca Academy -koulutuspaketin ja verkko-oppimisympäristön, josta Novartiksen henkilöstö voi valita tarpeisiinsa sopivat koulutukset.

”Koulutuksia on tarjolla tällä hetkellä paljon, mutta Pharmacan koulutukset on mietitty täsmällisesti sopiviksi lääke- ja terveysalan ihmisille. Pharmaca Academyn valikoimasta on helppo valita aiheet, joista koen tarvitsevani lisätietoa. Koulutuspaketissa hienoa on myös se, että jokaista koulutukseen osallistumista ei tarvitse kysyä erikseen esimiehiltä, vaan meillä on valmiiksi käytössämme Pharmaca Academyn kattava valikoima.”

Pietilä kertoo, että Pharmaca Academyn vuosisopimusasiakkaana on helppo täyttää myös äkilliset tiedontarpeet, joita tulee eteen joskus yllättäen. Verkko-oppimisympäristöstä on helppo löytää aiheeseen liittyvät koulutukset. Tämän vuoden koulutustarjonnassa Pietilää kiinnostavat erityisesti terveystaloustieteen perusteet ja lääkkeiden vaikuttavuuden arviointia avaavat teemat.

”Jaamme tiimissämme kokemuksia kiinnostavista koulutuksista ja vinkkaamme toisillemme, mitä koulutuksia kannattaa käydä läpi.”

Pharmacan koulutuksissa monipuoliset aiheet ja näkökulmat

Pietilä kertoo arvostavansa Pharmacan laajoja kouluttajaverkostoja ja edelläkävijyyttä aiheissa.

”Pharmacan koulutuksissa on aina erittäin hyvät puhujat, ja sisällöt ovat tarkoin mietittyjä. Arvostan itse livekoulutuksia mm. verkostoitumisen vuoksi, ja siksi on hienoa, että Pharmaca tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia myös virtuaalikoulutuksissa. Pharmacan koulutusten aiheet ja näkökulmat ovat monipuolisia: mukana on yksityisen ja julkisen sektorin lisäksi esimerkiksi potilasjärjestöjen näkökulmat.”

Pietilä suosittelee Pharmacan koulutuksia erityisesti kaikille heille, jotka ovat tulleet lääkealalle akateemisesta maailmasta hiljattain.

”Moni vaikealta tuntuva termi aukeaa näissä koulutuksissa ja osaaminen on helppo pitää ajan tasalla. Itselleni selvisi Pharmacan koulutuksessa aikoinaan esimerkiksi, mitä kaikkea Market Access pitää sisällään. Arvostankin todella paljon opiskelijana ja kuuntelijana näitä lääkealan ihmisille räätälöityjä täsmäkoulutuksia.”

Tekstiä päivitetty 29.6.2023: Lääketietokeskus-nimi vaihdettu Pharmacaksi

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.