14.03.2023

Pharmaca, VTT, Aalto-yliopisto ja Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus: Innovaatioekosysteemi

Pharmaca Health Intelligence, VTT, Aalto-yliopisto ja Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus käynnistivät lääkitysturvallisuuden innovaatioekosysteemihankkeen vuonna 2023. Hanke on osa Sitran Terveysdata 2030 -projektia, jossa rakennetaan ratkaisuja, reiluja pelisääntöjä ja siltaa maiden rajat ylittävälle terveysdatan hyödyntämiselle Euroopassa sekä edistetään Suomen terveysalan kilpailukykyä. 

Hankkeen tavoitteena on parantaa lääkitysturvallisuusosaamista sekä lääkitysturvallisuutta tukevien teknisten ratkaisujen hyödyntämistä eri toimialoilla ja organisaatioissa. Hanke tuo lääkitysturvallisuuden asiantuntijoiden osaamista eri toimialojen saataville ja mahdollistaa laajan yhteistyön.  

Lääkitysturvallisuuden innovaatioekosysteemihankkeessa kartoitetaan systemaattisesti kansallisia ja globaaleja tietovarantoja, joita yhdistelemällä ja analysoimalla luodaan uutta ymmärrystä lääkitysturvallisuuden toteutumisesta. Tietovarannot luovat pohjan lääkitysturvallisuuden haasteita ratkovien uusien datalähtöisten innovaatioiden kehittymiselle sekä lääkitysturvallisuuden ongelmien ratkomiselle. Kansalliset ja kansainväliset tietovarannot tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia esimerkiksi lääkkeiden yhteisvaikutuksiin liittyvien riskien parempaan hallintaan.  

Hankkeen keskeinen mahdollistaja on Pharmaca Health Intelligencen ylläpitämä terveydenhuollon tarpeisiin kehitetty ja kansainvälisesti hyödynnettävä lääkkeiden yhteisvaikutustietokanta.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.

Hyväksythän evästeet nähdäksesi lomakkeen.