TIETOKANNAT

Kansallinen lääketietokanta

Lääkkeen määräämisen ja toimittamisen kannalta tarpeelliset tiedot lääkkeestä, sen hinnasta ja korvattavuudesta sekä keskenään vaihtokelpoisista lääkevalmisteista​.

Kansallinen lääketietokanta ─ yhtenevät ja ajantasaiset tiedot määrättävistä ja toimitettavista lääkkeistä

Ylläpidämme kansallista eli Kanta-palveluiden Lääketietokantaa Kelan toimeksiannosta. Lääketietokanta toimii sähköisen reseptin pohjana, ja sen ensisijaisena tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla sähköistä lääkemääräystä käyttävillä on yhtenevät ja ajantasaiset tiedot määrättävistä ja toimitettavista lääkkeistä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon A-luokan tietojärjestelmissä eli Kanta-palveluihin liitetyissä järjestelmissä (esim. reseptinkirjoitusohjelmat) tulee olla käytössä vähintään Lääketietokannan sisältämät tiedot aina ajantasaisena. Kanta-palveluiden Lääketietokanta sisältää yhtenäisessä muodossa lääkkeiden määräämisessä ja toimittamisessa välttämättömät tiedot markkinoilla olevista myyntiluvallisista lääkevalmisteista, määräaikaisista erityislupavalmisteista sekä korvattavista kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista.

Pharmacalla on pitkä kokemus Kanta-palveluiden Lääketietokannan ylläpitämisestä ja laadunvarmistustyöstä, sillä se on tuottanut Lääketietokantaa Kelalle jo n. 15 vuoden ajan. Farmaseuttiset asiantuntijamme kokoavat Lääketietokannan tiedot eri tietolähteistä ja varmistavat, että tieto täyttää sille asetetut laatuvaatimukset. Kerättäviä tietoja ovat esimerkiksi markkinoilla olevat pakkaukset ja hinnat lääkeyrityksiltä, korvattavuustiedot Hilasta ja Kelasta ja myyntilupa- ja vaihtokelpoisuustiedot Fimeasta.

Lääketietokanta päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa; uusi versio astuu voimaan aina joka kuun 1. ja 15. päivä.

19.12.2022: Kansallinen lääketietokanta 2022 -version käyttöönottoaika päättyy syksyllä 2023

Kansallinen lääketietokanta 2022 -version käyttöönottoaika päättyy syksyllä 2023 – olettehan jo ottaneet uusimman version käyttöönne?

Lue lisää >

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.

Uutiset & artikkelit