27.06.2024

Aino Vesikansa vahvistamaan Pharmacan terveysdata- ja tutkimusosaamista

Tiedolla johtamisen tiimiin toukokuussa liittynyt Aino on neurotieteen tohtori, jonka intohimona on datan monipuolinen hyödyntäminen terveyden edistämiseksi. Akateemisen uransa jälkeen Aino työskenteli viimeiset kuusi vuotta Pohjoismaisessa CRO-yrityksessä, jossa hän toimi seniorikonsulttina rekisteritutkimusten ja muun lääketieteellisen datan parissa. Erityisesti uuden tiedon tuottaminen ja tiedon jalostaminen lääketeollisuuden eri tarpeisiin sekä yhteistyö eri sidosryhmien kanssa motivoivat Ainoa. 

Terveystiedon ja rekisteritutkimuksen moniosaaja 

Pitkän tutkimusuran myötä Ainolla on vahva tieteellinen osaaminen, ja hän nauttiikin analyyttisesta ajattelusta ja ratkaisujen löytämisestä uusien oivallusten kautta. Pitkät tutkimusprojektit ovat vaatineet sinnikkyyttä ja kykyä tarkastella ja kehittää omaa osaamista jatkuvasti lisääntyvän tietomäärän keskellä. Aino on vetänyt lukuisia real world evidence (RWE) -tutkimuksia eri terapia-alueilla tutkimuksen suunnittelusta ja toteutuksesta tieteelliseen julkaisuun ja tulosten jalkauttamiseen. Lisäksi hän on ollut mukana kehittämässä uudenlaisia tapoja hyödyntää terveysdataa lääketeollisuuden eri tarpeisiin esimerkiksi uusien menetelmien (AI/koneoppiminen) avulla. Aino tuntee erityisesti suomalaiset terveystiedon rekisterit perin pohjin, ja on työssään hyödyntänyt myös muiden Pohjoismaiden rekisteriaineistoja. 

Fiksua datan hyödyntämistä asiakkaan tarpeet edellä 

Aino innostuu keskusteluista asiakkaiden ja eri sidosryhmien kanssa. Aiemmassa työssään Aino on toiminut aktiivisesti yhteistyössä globaalien lääketeollisuusasiakkaiden ja kliinisten asiantuntijoiden kanssa, mistä johtuen lääketeollisuuden tietotarpeet ovat hänen erityinen vahvuusalueensa. Ainolle tärkeää on datan hyödyntämisen fiksu suunnittelu asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Hän pyrkii työssään kuuntelemaan, kysymään ja tarvittaessa kyseenalaistamaan optimaalisen ratkaisun löytämiseksi. Aino nauttii myös tiedon tulkitsemisesta ja viestimisestä eri kohderyhmille.  

Ihmisenä Aino on avoin ja toimelias, ja hän nauttii aktiivisesta tekemisestä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Ratkaisukeskeisyys, vastuullisuus ja yhteisen tekemisen mentaliteetti ovat hänelle tärkeitä tekijöitä töissä niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin kanssa. Liikunta ja ulkoilu ovat olennainen osa Ainon elämää, ja vapaa-ajalla hänet voi löytää pyörän tai hevosen selästä, hiihtoladulta tai lenkiltä lapinkoiransa kanssa. Taidenäyttelyt, lukeminen ja leipominen ovat Ainolle mieluisia tapoja palautua aktiivisesta elämänmenosta.  

Kiinnostaako sinua keskustella tarkemmin mahdollisuuksista hyödyntää terveystietoa työsi tukena?

Ole rohkeasti yhteydessä: aino.vesikansa@pharmaca.fi.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.

Parantaminen alkaa tiedosta

Uutiset & artikkelit