26.10.2023
In category Koulutus / Yleinen

Vuoden tutkimusammattilaiset valittiin yhdeksättä kertaa

Kliinisten tutkimusten foorumissa palkittiin jälleen vuoden tutkimusammattilaiset. Yhdeksättä kertaa järjestettyyn äänestykseen tuli yli kuusikymmentä ehdotusta, joiden pohjalta asiantuntijaraati valitsi Vuoden tutkijan, tutkimushoitajan ja CRA:n (Clinical Research Associate).

Suomalaisen tutkimusosaamisen tunnustamiseksi ja kliinisten lääke- ja laitetutkimusten arvostuksen ja näkyvyyden lisäämiseksi palkitaan vuosittain tutkimusammattilaisia. Tutkija, tutkimushoitaja ja CRA ovat lääketutkimuksessa tiimi, jossa jokaisella on tärkeä tehtävä lääketutkimuksen turvallisuuden ja onnistumisen varmistamiseksi. Lääketutkimusten tekeminen on erittäin korkeatasoista ja säädeltyä työtä, joka edellyttää tekijöiltään jatkuvaa oppimista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen perusteellista hallintaa. Tutkimuksilla on myös keskeinen rooli terveydenhuollossa.

Vuoden tutkijana palkittiin Tuomo Alanko (Docrates), Vuoden tutkimushoitajana Tiina Lönnrot (FVR Suomen rokotetutkimus) ja Vuoden CRA:na Rekaut ”Rekku” Naderipour (RecQ Clinical).

Vuoden tutkija Tuomo Alanko

Vuoden tutkijaksi valittiin Tuomo Alanko, lääketieteen tohtori ja syöpätautien erikoislääkäri, joka työskentelee lääkehoidon ylilääkärinä Docrates Syöpäsairaalassa.

Syöpätautien ja syövän lääkehoidon sekä kliinisten lääketutkimuksen ammattilaisen asiantuntemusta, yhteistyökykyä ja tarkkuutta kiiteltiin ehdotuksissa:

”Tuomo on syöpätutkimusten asiantuntija, joka ajattelee potilaan parasta ja tekee tutkimusta huolellisesti. Yhteistyö Tuomon kanssa on helppoa ja hedelmällistä.”

”Ammattitaitoinen ja pedantti tutkija. Antaa panoksensa äärimmäisen tärkeään työhön.”

Biolääketieteen parissa solututkijana aloittanut Tuomo Alanko teki tohtorinväitöskirjan syövän solubiologiaan kuuluvasta aihepiiristä ja valmistui lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta 2001. Hän suoritti erikoistumisen HYKSin syöpätautien klinikalla, jossa hän aloitti myös kliinisen tutkijan uransa. Vuodesta 2002 Alanko on toiminut kliinisenä tutkijana lukuisissa syövän lääkehoitotutkimuksissa (faasi 1–3). Tuomo Alanko valmistui syöpätautien erikoislääkäriksi 2005, jonka jälkeen hän työskenteli HYKSissä sekä lääketeollisuudessa. Vuodesta 2009 lähtien hän on työskennellyt Docrates Syöpäsairaalassa, jossa Alanko pitää erityisen tärkeänä potilaskohtaamisia sekä uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen tutkimusta.

Vuoden tutkimushoitaja Tiina Lönnrot

Vuoden tutkimushoitajaksi valittu Tiina Lönnrot työskentelee klinikkavastaavana FVR Suomen rokotetutkimuksen Järvenpään rokotetutkimusklinikalla.

Tiinaa kuvattiin rokotetutkimuksen kokeneeksi ammattilaiseksi, joka vetää tiimiään tiedolla ja taidolla sekä kannustavalla otteella. Perusteluissa nousi erityisesti esille myös Tiinan kyky kohdata tutkimusasiakkaat.

”Tiina on kliinisen rokotetutkimuksen rautainen ammattilainen. Ennen kaikkea merkityksellistä on Tiinan tapa kohdata tutkimusasiakkaat arvostavasti ja ystävällisesti – ilman tutkittavia ei olisi kliinisiä rokotetutkimuksia.”

”Tiina on todella kokenut tutkimushoitaja, jota rokotetutkimuksen vapaaehtoiset kilvan kehuvat ystävälliseksi, humaaniksi ja rauhoittavaksi joskus jännittävissäkin rokotustilanteissa.”

”Työvuosien aikana Tiina on määrätietoisesti kehittänyt ja uudistanut käytäntöjä rokotetutkimusklinikalla. Hän on superorganisaattori ja maailman kannustavin työtoveri. Hän osaa upeasti yhdistää tarkkuutta vaativan tutkimustyön ja asiakkaiden palvelun.”

Terveydenhoitajaksi (AMK) valmistuttuaan Tiina Lönnrot työskenteli yritysmaailmassa Berner Oy:llä yli 10 vuotta sidosryhminään neuvolat ja sairaalat. Tutkimushoitajana ja klinikkavastaavana Lönnrot on työskennellyt vuodesta 2008, jolloin hän aloitti Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa. Sittemmin hän siirtyi FVR Suomen rokotetutkimukseen, jossa nykyinen työ on klinikkavastaavan rooli Järvenpään rokotetutkimusklinikalla.

Vuoden CRA Rekaut “Rekku” Naderipour

Vuoden CRA:ksi (Clinical Research Associate) valittiin Rekaut “Rekku” Naderipour, joka työskentelee Senior CRA:na RecQ Clinical Oy:ssa. Häntä kiiteltiin avuliaisuudesta ja kattavan osaamisensa jakamisesta.

Äänestäjät perustelivat Rekaut’n valintaa muun muassa näin:

”CRA joka arvostaa jokaisen tutkimustiimin työpanosta. Hän myös jakaa pohjatonta tietotaitoaan aivan kaikille ja on aina valmis auttamaan tehtävässä kuin tehtävässä. Vuoden CRA -palkinnon ehdottomasti ansainnut!”

”Aina valmis auttamaan muita ja alan tietämys on täyttä kultaa! Ei löydy ongelmatilannetta, jota ei pystyisi ratkomaan ”with flying colors”.

”Rekaut ”Rekku” Naderipour on alansa rautaisin ammattilainen, ratkaisukeskeinen todellinen johtaja, jonka työn perimmäinen tarkoitus on tehdä hyvää ja edistää kaikkien etua.”

Rekaut Naderipour aloitti kliinisen tutkimuksen asiantuntijana (CRA) vuonna 2015 Saksassa työskenneltyään ensin Britanniassa lääketeollisuuden tietojenhallinnassa. Palattuaan Suomeen vuonna 2017 hän työskenteli lääketeollisuudessa, kunnes perusti oman RecQ Clinical -konsulttiyrityksen kliinisen tutkimuksen alalle. Yritys työllistää yli 10 lääketeollisuuden asiantuntijaa, ja toimitusjohtajan tehtävän lisäksi Naderipour toimii tutkimuspäällikön ja CRA:n tehtävissä.

Lisäksi Helsingin yliopiston lehtorina Rekaut Naderipour käsittelee kliinisten lääketutkimusten monimutkaisuutta farmasian tiedekunnan kanssa. Hän on opastanut ja kouluttanut yli 15 CRA:ta.

Kliinisten tutkimusten foorumi järjestettiin jo 19. kertaa

Kliinisten tutkimusten foorumi on vuotuinen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma kaikille kliinisten tutkimusten parissa toimiville. Vuoden 2023 tapahtuma järjestettiin 26. lokakuuta hybriditapahtumana Helsingissä ja verkossa. Pharmaca järjesti Kliinisten tutkimusten foorumin jo 19. kertaa.

Lue myös: Vuoden 2022 tutkimusammattilaiset

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.

Uutiset & artikkelit

Uutiset & artikkelit