26.04.2024
In category Yleinen

Lääketeknikkoharjoittelu Pharmacalla opetti teorian soveltamista käytäntöön

Lääketeknikko-opiskelija Kinnari Dabhi suoritti opintoihinsa kuuluvan harjoittelujakson Pharmacalla keväällä 2024. Lue Kinnarin kokemuksia harjoittelusta lääketiedon ja koulutusten parissa sekä lääkealan eroista Suomessa ja Intiassa.  

Hei, minun nimeni on Kinnari Dabhi. Opiskelen toista vuotta lääketeknikoksi Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Aiemmin olen opiskellut farmasian maisterintutkinnon eli ”Master of Pharmacy” farmakologian erikoisalalla Intiassa. Sen lisäksi olen työskennellyt lääketurvatoiminnassa kolme ja puoli vuotta Intiassa. 

Intiassa noudatetaan kansallista lakia ”Drug and Cosmetic Act,1940 and rules 1945”. Central Drugs standard control organization (CDSCO) toimii kansallisena sääntelyviranomaisena eli National Regulatory Authority. Intiassa kandidaatin opiskelu kestää 4 vuotta ja maisterin opiskelu 2 vuotta ja opiskellaan englannin kielellä. Yksi ero on se että, Intiassa apteekin perustamiseen ei vaadita proviisorin tutkintoa. Henkilölle, joka on suorittanut Diploma in Pharmacy ja on laillistettu farmaseutti, State food and drug administration myöntää luvan apteekin perustamista varten. 

Koska olen opiskellut aiemmin farmasiaa, minusta täälläkin lääkealan opiskelu on tosi kivaa ja mielenkiintoista. Minusta Suomessa opetustapa on hyvin innovatiivinen ja hauska, sen takia opiskelu ei tunnu tylsältä. Parasta on se, että täällä ei panosteta vain teoriaan vaan harjoittelujakson avulla opetetaan, miten teoriaa sovelletaan käytännössä. Mielestäni se on tosi tärkeä asia, koska sillä tavalla voidaan oppia työelämän tarvittavia taitoja ja käytännön työt.                                                                                                     

Pharmacalla työkaverit auttavat 

Harjoittelujakson aikana Pharmacalla olen viihtynyt tosi hyvin. Olen saanut mahdollisuuden tehdä monipuolisia tehtäviä. Minun työtehtäviini kuuluuvat eri lääkeyrityksen pakkausselosteiden (PIL) päivittäminen, lääketietoaineistojen päivitys, koulutuksissa avustaminen ja koulutusliiketoiminnan kehittämiseen osallistuminen. Pharmacalla on tosi kiva työskennellä: kaikki työkaverit ovat ystävällisiä ja auttavaisia ja varsinkin työilmapiiri on rauhallinen ja mukava.  

Olen osallistunut Pharmacan järjestämiin eri koulutuksiin ja pidin kaikista koulutuksista. Minusta Lääkealan ABC -koulutus on tosi hyvä pohja niille, joilla ei ole lääkealan opiskelua, ja se sopii myös lääkealan opiskelijoille sekä lääkealalla työskenteleville. Tämä koulutus tarjoaa kattavasti tietoja Suomessa noudattavista lainsäädännöistä ja minkälaisia viranomaismääräyksiä lääkealan toimijoiden pitää noudattaa. Koulutuksen sisältö on tosi ytimekäs, selkeä ja ymmärrettävä. 

Parantaminen alkaa tiedosta.

Uutiset & artikkelit

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.