27.01.2021

Orion Pharma ja Lääketietokeskus yhteistyössä sairaanhoitajien osaamista kehittämässä

Biologisia lääkkeitä ja biosimilaareja on markkinoilla useita, ja niiden määrä kasvaa edelleen. Potilasturvallisuuden ja lääkehoidon toteutuksen kannalta on erittäin tärkeää, että sairaanhoitajat tuntevat nämä valmisteet ja niiden käytön. Orion Pharma ja Lääketietokeskus toteuttivat yhteistyössä verkkokoulutuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa sairaanhoitajien biologisiin lääkkeisiin ja biosimilaareihin liittyvää osaamista.

Tuotepäällikkö Jukka Luonila työskentelee Orion Pharmalla reseptilääkkeiden markkinointiyksikössä Espoossa. Hänen vastuullaan ovat biosimilaarivalmisteet ja geneeriset onkologiset tuotteet.

Luonila kertoo, että biologisten lääkkeiden ja biosimilaarien määrän kasvu on näkynyt terveydenhuollon henkilöstön koulutuksiin liittyvissä tarpeissa. Vuonna 2020 Orion Pharma käynnisti Lääketietokeskuksen kanssa koulutusyhteistyön, joka sai alkunsa sairaanhoitajien esittämistä koulutustoiveista. Yhteistyön myötä syntyi reuma-, IBD- ja psoriasishoitajille suunnattu biologisia lääkkeitä ja biosimilaareja käsittelevä verkkokoulutus.

– Olemme saaneet koulutustoiveita kyseisistä lääkehoidoista sekä sairaanhoitajilta että erikoislääkäreiltä. Biologisia lääkkeitä ja biosimilaareja on useita markkinoilla ja lisää on tulossa koko ajan, joten on erittäin tärkeää potilasturvallisuuden ja lääkehoidon toteutuksen kannalta, että kyseisten alojen sairaanhoitajilla on hyvä osaaminen näistä lääkkeistä ja niiden käytöstä käytännössä, Luonila kertoo.

Ajasta ja paikasta riippumaton verkko-opiskelu sopii kiireiselle


Lääketietokeskus valikoitui Orion Pharman kumppaniksi vahvan farmasian osaamisensa ansiosta. Kumppaneita yhdistää palava halu kehittää terveydenhuollon ammattilaisten osaamista.

– Lääketietokeskuksella on vahva osaaminen farmasian puolelta, ja he olivat jo aiemmin tehneet koulutuksen biosimilaareista. Lisäksi he olivat aktiivisia ja ehdottivat yhteistyötä verkkokoulutuksen toteuttamiseksi.

Luonila kokee, että verkkokoulutus on ollut erittäin toimiva tapa kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia. Erityisesti pandemian aikaan mahdollisuus opiskella ajasta ja paikasta riippumatta on ollut kiireisille sairaanhoitajille tärkeää.

– Tämä koulutus oli ensimmäinen verkossa toteutettu koulutus tästä teemasta. Verkkokoulutus on pandemian aikaan erityisen toimiva tapa, sillä sen voi suorittaa milloin ja missä tahansa kukin omaan tahtiinsa. Koulutus on laaja ja kattava kokonaisuus, josta on varmasti hyötyä kaikille hoitajaryhmille.

Luonila kertoo, että verkkokoulutus on saanut osallistujilta erittäin hyvää palautetta.

– Ensimmäiset palautteet ovat olleet erinomaisia, tämänkaltaiselle verkkokoulutukselle on ollut tilaus. Kiitosta on tullut monipuolisesta sisällöstä ja opetusvideoista potilaan kohtaamiseen.

Mutkatonta ja sujuvaa yhteistyötä


Orion Pharman ja Lääketietokeskuksen asiantuntijoiden lisäksi koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen osallistui useampi koulutussisällön asiantuntijana toiminut sairaanhoitaja. Asiantuntijoiden panos oli Luonilan mukaan projektissa merkittävä.

– Yhteistyö sujui mutkattomasti, sujuvasti ja aikataulussa, kiitos kaikille sisällöntuottajille. Haluan lähettää myös Lääketietokeskukselle suuret kiitokset miellyttävästä ja kaikille hyödyllisestä yhteistyöstä, jonka tuloksena sairaanhoitajien osaaminen vahvistuu. Toivottavasti tämä johtaa yhä parempiin hoitotuloksiin kyseisissä kroonisissa sairauksissa.

Haluaisitko vahvistaa asiakkaidesi osaamista tuotteesi turvallisesta käytöstä?


Autamme toteuttamaan kohderyhmää kiinnostavia verkkokoulutuksia esimerkiksi tuotteistasi, eri terapia-alueista, turvallisesta lääkehoidosta ja potilaan hoitopolusta.

Verkkokoulutukset räätälöidään yrityksesi visuaalisen ilmeen mukaisesti, kohderyhmääsi kiinnostavasti ja eettisen lääkemarkkinoinnin sääntöjen puitteissa. Kohderyhmänäsi voivat olla hoitajat, lääkärit, eläinlääkärit tai apteekkien henkilöstö.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.