21.06.2023

Uutta Pharmaca Fennica -verkkopalvelussa: Biologisten lääkkeiden tietojen ja hintojen vertailu

Voit nyt hyödyntää selkeää Valmisteet-näkymää biologisten lääkkeiden vertailuun Pharmaca Fennica -verkkopalvelun Pro– ja Premium-tasoilla.

Uuden Valmisteet-näkymän taulukon avulla selvität edullisimman keskenään vertailukelpoisen biologisen lääkkeen, kuten säädökset velvoittavat.

Löydät biologisten lääkkeiden vertailutaulukon lääkeainesivun alusta Valmisteet-välilehdeltä (Kuva 1).

Kuva 1.

Taulukossa on mahdollisuus nähdä suoraan tosiasiallisesti edullisin valmiste ja valmisteiden hintaerot. Myös rinnakkaistuonti- ja -jakelupakkaukset ovat mukana vertailutaulukossa. Nämä pakkaukset on merkitty symbolilla ja tekstillä. Käyttöaiheet, korvattavuustiedot, kuten korvausnumerot ja -luokat sekä määräys- ja toimittamisehdot ja säilytystiedot esitetään yksityiskohtaisesti taulukon oikeasta reunasta avattavissa lisätiedoissa. (Kuva 2)

Aluksi taulukko näytetään vain biologisille lääkkeille, joilla on Fimean lääkeryhmä-tieto, jonka avulla ryhmitellään keskenään vertailukelpoiset biologiset valmisteet.

Vertailua helpottavat taulukon hintatiedot (Kuva 2)

  • lääkepakkauksen verollinen ulosmyyntihinta apteekissa (€)
  • määriteltyjen vuorokausiannosten (DDD) perusteella laskettu vertailuhinta (€/kk)
  • vertailuhintojen perusteella laskettu säästö kuukaudessa verrattuna lääkeryhmän kalleimpaan valmisteeseen (€/kk). Lääkeryhmän suurin säästö on merkitty vihreällä värillä.
Kuva 2.

UUTISKIRJE

Haluatko saada tiedon käyttövinkeistä ja ominaisuuksista suoraan sähköpostiisi?

Täytä tilauslomake ja pysyt ajan tasalla. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.