01.06.2021
In category Koulutus / Yleinen

Uuden oppimisesta uutta intoa omaan työhön

Elinikäinen oppiminen on erityisen tärkeää lääke- ja terveysalalla, koska ala kehittyy niin huimaa vauhtia. Opiskelu ei ole kuitenkaan vain ajankohtaisen tiedon omaksumista, vaan myös kiireetön hetki inspiroitua ja saada uutta potkua omaan työhön, sanoo Head of Learning Services Ulla Partanen Lääketietokeskuksesta.

Ulla Partanen on luotsannut Lääketietokeskuksen koulutuspalveluita vuoden 2020 lopulta alkaen. Ullaa on ilahduttanut ensimmäisen puolen vuoden työrupeaman aikana Lääketietokeskuksen innokas tekemisen meininki ja kattava osaajien verkosto. Ulla työskentelee tiiviissä yhteistyössä niin Lääketietokeskuksen omien osaajien kuin myös ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa.

– Tehtäviini kuuluu runsaasti tapaamisia niin koulutusten suunnitteluun osallistuvien asiantuntijoiden, kouluttajien kuin koulutuksiin osallistujien kanssa. Olen päässyt sukeltamaan erittäin mielenkiintoisiin aiheisiin ja oppinut itsekin valtavasti uutta. Olen kokenut koulutuksissamme ja muissa tapaamisissamme monia hienoja hetkiä kuunnellessani alan edelläkävijöiden näkemyksiä tulossa olevista muutoksista ja muutoksiin vaikuttamisesta, Ulla kuvailee tunnelmiaan.

Pohjoismainen yhteistyö parantaa lääketieteen ja biotieteiden koulutusten saatavuutta


Lääketietokeskuksen verkostoihin kuuluu lääke-, terveys- ja terveysteknologia-alan ammattilaisia niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. Kansainvälisyys näkyy erityisesti vuonna 2019 käynnistetyssä Pohjoismaisessa Nordplus-yhteistyössä. Nordplus-yhteistyöprojektissa viisi pohjoismaista lääketieteen ja biotieteiden organisaatiota Ruotsista, Suomesta ja Norjasta on yhdistänyt voimansa. Tavoitteena on parantaa lääketieteen ja biotieteiden koulutusten saatavuutta ja tehostaa lääketieteen kehitystä ja innovaatioita.

– Yhteistyö pitää sisällään useampia koulutuksia, ja sen myötä osaamista saadaan jaettua tehokkaasti Pohjoismaiden välillä. Opiskelijat ovat saaneet kuulla koulutuksissa mielenkiintoisia case-esimerkkejä muista maista. Vaikka lainsäädäntö ja toimintaympäristö vaihtelevat eri maissa, voidaan monia koulutuksissa kuultuja parhaita käytäntöjä soveltaa yli maarajojen.

Muuttuva maailma haastaa oppimaan


Digitalisoituvassa ja kansainvälistyvässä maailmassa osaamisesta on pidettävä jatkuvasti hyvää huolta. Lääkeala ja terveydenhuolto kehittyvät huimin harppauksin, ja muuttuva toimintaympäristö vaatii uusia taitoja. Ammattitaitoa onkin syytä kehittää säännöllisesti ja tulevaisuuden tarpeita ennakoiden. Elinikäinen oppiminen on tullut jäädäkseen, ja juuri siihen tarpeeseen Lääketietokeskuskin pyrkii vastaamaan.

– Maailma muuttuu niin hurjaa vauhtia, että jatkuva kouluttautuminen on välttämätöntä. Esimerkiksi farmasian alalla farmaseutin ja proviisorin koulutus tarjoaa hyvät valmiudet apteekissa työskentelyyn, mutta esimerkiksi lääketeollisuudessa ja terveysteknologian parissa työskentelyyn tarvitaankin monipuolisempaa perehtymistä tutkinnon lisäksi.

Oppiminen intohimona

– Keräämme asiakkailtamme säännöllisesti ideoita ja palautetta. Kehitämme valikoimaamme palautteen perustella, jotta se vastaa asiakkaiden muuttuvia tarpeita. Koulutustemme avulla asiantuntijat voivat ottaa uusia osaamisalueita haltuunsa tai päivittää tietojaan esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa.

Ulla on ollut aina itsekin innokas opiskelija. Farmaseutin opintojen jälkeen hän on opiskellut myyntiä ja palvelumuotoilua.

– Innostun ratkaisujen tarjoamisesta asiakkaille ja uuden luomisesta. Tässä tehtävässä voin hyödyntää omaa osaamistani monipuolisesti ja tarjota asiakkaillemme hengähdyshetkiä kiireisen arjen oheen ja inspiraatioita oman työn kehittämiseen, Ulla kertoo.

Lue lisää:

Koulutukset
Nordplus-yhteistyö

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.