29.04.2022

Lääkehoito uusissa sote-rakenteissa -hybriditapahtuma keräsi lähes 200 osallistujaa

Kevään ensimmäinen hybriditapahtuma, Lääkehoito uusissa sote-rakenteissa – Suunnitelmat ja aloitus, järjestettiin Helsingissä 27.4.2022. Tapahtuma keräsi paikan päälle ja etäyleisöön yhteensä lähes 200 osallistujaa.

Päivän aikana käsiteltiin tärkeitä aiheita, kuten hyvinvointialueiden ohjausta ja lääkerahoitusta, lääkeasioiden uudistamista ja alueellisen toimeenpanon näkökulmia. Päivä huipentui paneelikeskusteluun, jossa tapahtuman puhujat keskustelivat lääkehoidosta osana sosiaali- ja terveyspalveluita.

Paneelissa visioitiin muun muassa, mitä nykyjärjestelmän käytäntöjä olisi hyvä säilyttää tulevissa rakenteissa ja mitä uudistuksia tarvitaan. Pohdittiin lääkekorvausjärjestelmän kehittämistä ja mitä kahden erillisen rahoituskanavan rajapinnan joustavuuden lisäämiseksi voitaisiin tehdä, jotta potilaan katkeamaton lääkehoito sairaalasta avohoitoon siirryttäessä varmistetaan nykyistä paremmin. Entä miten kansallisesta lääkevalmistekohtaisesta ohjauksesta (HTA) päästään alueelliseen ohjaukseen ja tiedolla johtamiseen sairauden hoidon tasolla?

Osallistujilta tuli päivän mittaan paljon kiperiä kysymyksiä ja kommentteja liittyen mm. hyvinvointialueiden aloittavaan taseeseen ja tulevaisuuteen tähtääviin budjettisuunnitelmiin. Miten ohjauksessa ja vaikuttavuuden arvioinnissa ja ohjauksessa on pohdittu esimerkiksi kansallisia sairauksien laaturekistereitä? Tullaanko terveydenhuollon toimijoita ”palkitsemaan” hyvistä tuloksista ja saavutuksista terveyshyötyjen parantamisesta?

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.