28.03.2018

Hoitotyön Pharmaca Fennica helpottaa hoitajan arkea

”Selkeä ja helppokäyttöinen palvelu”

Hoitotyön Pharmaca Fennica on verkkopalvelu, joka on kehitetty sairaanhoitajien ja lähihoitajien arkityön tarpeita kuunnellen. Haastattelimme verkkopalvelun käyttäjää – sairaanhoitajaa, joka työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sisätautien ja reumakeskuksen osastolla.

Miten Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelu on helpottanut sinua työssäsi?

”Hoitotyön Pharmaca tuli tutuksi, kun sitä alettiin käyttämään sähköisen lääkekaapin rinnalla. Sitä käytetään omalla tablettitietokoneella, johon ei tarvitse erikseen kirjautua eikä konetta käytetä muuhun.

Erityisesti Hoitotyön Pharmaca on helpottanut lääkkeiden tarkistamista. Lääkkeet jaetaan sähköisestä lääkekaapista ja ne odottavat annoskipoissa lääkehuoneessa antoajankohtaa. Potilaalle lääkkeitä vievän hoitajan tulee tunnistaa lääkkeet – sähköisestä lääkekaapista valmisteen uudelleen hakeminen on hidasta ja työlästä. Hoitotyön Pharmacasta pystyn helposti etsimään lääkkeen nimellä ja tarkistamaan kuvasta vastaavuuden. Tästä isoin hyöty.

Kuvien lisäksi myös pakkausselosteita tulee käytettyä. Niistä haen mm. annosteluohjeita tai muita huomioitavia tietoja. Pakkausselosteet eivät ole enää sähköisestä lääkekaapista helposti saatavilla, vaan koneelle tulisi kirjautua ja kaapista poimia lääke, jonka pakkausselostetta haluaisin lukea.

Hoitotyön Pharmaca Fennicassa kuvien ohella sanallinen tabletin kuvaus on hyvä. Rinnakkaisvalmisteiden tarkastus -ominaisuus on myös helppoa ja paljon käytössä.

Yleisesti ottaen palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen.”

Mitkä ovat Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelun parhaat ominaisuudet?

”Mikä lääke? -hakutoiminto, kuvallinen lääkkeen haku, rinnakkaisvalmisteiden haku, ajantasaisten pakkausselosteiden helppo löydettävyys. Opin myös juuri, että palveluun lisätään yhä enemmän potilaan ohjaamisen tueksi tarvittavaa materiaalia. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus.”

Vapaa kommenttisi Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelusta.

”Lääkekuvat ja potilaan ohjausmateriaalit lisäävät ehdottomasti Hoitotyön Pharmacan etuja. Omalla kohdallani Hoitotyön Pharmaca sivuuttaa toisen lääkehaun.”

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.