01.02.2022

Lääkeaineiden ympäristötiedot saatavana Pharmaca Fennica® -verkkopalveluissa

Vertaa ja valitse useammasta hoidollisesti samanarvoisesta vaihtoehdosta ympäristölle haitattomin vaihtoehto.

Tarvitsetko tietoa lääkkeiden ympäristövaikutuksista päätöksenteon tueksi? Haluatko tehdä vastuullisia valintoja tilanteissa, joissa sairauden tai sen oireiden hoitamiseen on tarjolla useampi yhtä tehokas ja turvallinen lääkeaine?

Lääkkeiden ympäristöluokitus auttaa terveydenhuollon ammattilaisia valitsemaan ympäristölle vähemmän haitallisia lääkeaineita tilanteissa, joissa on tarjolla useita hoidollisesti samanarvoisia vaihtoehtoja.

Palvelun hyödyt

  • Vertaa kahden tai useamman yhtä tehokkaan ja turvallisen lääkeaineen ympäristövaikutuksia ja valitse ympäristölle turvallisin vaihtoehto
  • Löydä vastauksia lääkkeiden käyttäjien kysymyksiin ja auta heitä myös lääkkeiden ympäristövaikutuksiin liittyvissä kysymyksissä

Ympäristöluokitus saatavana Pharmaca Fennica® -verkkopalvelussa

Lääkkeiden ympäristöluokitus on saatavana Pharmaca Fennica® Premium – ja Pro -verkkopalveluissa, joissa ympäristötiedot on liitetty saumattomasti muihin lääketietoihin, kuten lääkkeen käyttöaiheita ja annostuksia koskeviin tietoihin.

Tietolähteenä on Ruotsissa vuodesta 2005 lähtien käytössä ollut FASS-ympäristöluokitus. Tiedot on sovitettu suomalaiseen toimintaympäristöön hyödyntäen mm. Suomen lääkemyyntitilastoja. Luokitus on tehty yhteistyössä FASS:in ja norjalaisen Felleskatalogenin kanssa, ja tietojen oikeellisuuden tarkistaa riippumaton taho, Ruotsin ympäristöinstituutti IVL.

Ympäristöluokituksen tarkoituksena ei ole vähentää potilaalle tarpeellisten lääkkeiden käyttöä. Potilaan tulee edelleen jatkaa lääkärin määräämää lääkehoitoa. Lääkkeiden ympäristöluokitus tarjoaa tietoa lääkehoidon valinnan tueksi muiden lääketietojen, kuten tehon, turvallisuuden, korvattavuuden ja hinnan ohella.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteydenottolomake ja kerromme lisää ratkaisuistamme ja palveluistamme.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Lue tietosuojaselosteemme tästä.